Taktika

pobeđujte sa igrom današnjice...

 

Taktika

Situacija u igri

Šta znači koncentrisati se za servis, retern? Zašto profesionalci tapkaju lopticu više puta? Na sledećem linku pogledajte o čemu sve treba razmišljati pre svakog servisa, reterna, udarca. - Situacija u igri

 

 

Taktičko serviranje

U tenisu efektivan servis je postao potreba jer je tenis postao vrlo agresivan i kao rezultat toga reliji su sve kraći. Snažan servis otvara prostor za dominacijom. Bez sumnje, taktika u svakom poenu biće planirana na osnovu kvaliteta servisa.  Ono što se ne shvata je da se vežbanjem servisa poboljšava igra. Igrači treba da rade na svom servisu.  Ne treba se samo obazirati kako i gde treba da bude upućena loptu prilikom serviranja, već i šta uraditi sa udarcom posle.

Dominantna prvi servis

1992. godine prosečna brzina servisa kod prvih 4 igračice na WTA listi na Wimbledonu je iznosila 165 km/h a u 2006. godini 189 km/h. Uz povećanje brzine došlo je i do veće preciznosti što je dovelo igrače do toga da ih je teže pobediti ukoliko im je visok procenat ubačenosti prvog servisa. Statistika 4 Grand Slam pobednice 2006. godine (Amelie Mauresmo na Australian Openu i Wimbledonu, Justine Henin na French Openu i Marije Sharapove na US Openu). U Australiji Amelie Mauresmo je osvojila 75% poena prilikom prvog servisa i 78 poena na Wimbledonu. U Parizu, Henin je osvojila 70%, a na US Openu Sharapova je osvojila 76%.

Prvi servis i napad sa osnovne linije

* Uvek ću pokušati da napadnem svoju protiv nicu čim udarim jak servis, posebno sa svojim bekhendom.

Asa Svensson, bivša Švedska prvakinja i igračica u top 30 na WTA.

 

Najčešće taktičko serviranje u ženskom tenisu je servis i napad sa osnovne linije. Ova taktika zahteva jak i dobro plasiran prvi servis i prati ga drugi udarac, sa osnovne linije, koji je agresivan. Server mora da uzme u obzir koja vrsta reterna se očekuje od protivnice i da li joj to odgovara za njen drugi udarac, da li će moći da napadne.

U zavisnosti od toga koji drugi udarac server želi da odigra, ova taktika se deli na dva dela, prvi servis i forhend i prvi servis i bekhend kao drugi udarac. Više o ovome dobiće oni koji postanu deo našeg rada.

 

 

 

 

 

 

c 2016 by Procoach.rs Created with bg.in.rs

ГЛАВНАЯ

ИНТЕРНАТ

ФИЛОСОФИЯ

ПРОГРАММА

ТАКТИКА

O HAC

Taktika za dubl - dril 1

Taktika za dubl - dril 2

Taktika za singl- dril 1

Taktika za singl- dril 2

Резервировать

Бронирование первой тренировки